Budějovický Budvar: Poznejte vaření piva krok za krokem

Vydejte se za poznáním výroby chmelového moku do Českých Budějovic. V návštěvnickém centru národního pivovaru Budějovický Budvar se seznámíte s tím, jak se vaří pivo z těch nejkvalitnějších domácích surovin. A jako bonus prohlídky na vás čeká ochutnávka zlatavého moku.

Budějovický Budvar, to je chmelové zlato s pěnou

Budějovický Budvar byl založen roku 1895 a 7. října téhož roku uvařil první várku piva. Národní pivovar Budějovický Budvar vaří hodně druhů piv, ale něco mají společné – poctivý postup vaření a prvotřídní kvalitu surovin. Budějovický Budvar vyváží pivo do více než 70 zemí po celém světě. Ležák Budweiser Budvar Original se navíc pyšní chráněným zeměpisným označením „Českobudějovické pivo“, které garantuje kvalitu surovin, originální výrobní postup a tradiční lokalitu původu.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Pivovar Budějovický Budvar. Zdroj: Národní pivovar Budějovický Budvar
Pivovar Budějovický Budvar. Zdroj: Národní pivovar Budějovický Budvar

Budějovický Budvar znají po celém světě. Poznejte jej i vy!

V rámci komentované prohlídky pivovaru Budvar se dozvíte, jak se vaří pivo. Exkurze začíná v návštěvnickém centru a pivovarském muzeu, kde se seznámíte s historickými milníky Budvaru, ale i s počátky vaření piva v Českých Budějovicích. Následně projdete celý pivovar od varny, kde se pivo vaří, přes lahvovnu, cylindrokonické tanky a ležácké sklepy. Ty má národní pivovar jedny z největších v Evropě! Součástí prohlídky je navíc ochutnávka nefiltrovaného ležáku přímo z tanku. V návštěvnickém centru, kde prohlídka končí, si na památku můžete koupit upomínkové předměty a u výčepu ochutnat celé portfolio piv Budějovického Budvaru.

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru. Zdroj: Národní pivovar Budějovický Budvar
Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru. Zdroj: Národní pivovar Budějovický Budvar

Návštěvnické centrum Budvar vás vítá…

Do národního pivovaru Budějovický Budvar můžete přijet každý den po celý rok kromě vánočních svátků ve dvou typech prohlídkách. Privátní prohlídku si můžete rezervovat od 9.00 do 17.00 hod. libovolně dle potřeby při obsazenosti minimálně 5 dospělých platících osob. Naopak, pro menší skupinky nebo jednotlivce pivovar nabízí také každý den bez nutnosti rezervace od 14.00 hod. prohlídku veřejnou.
Exkurze s průvodcem trvá přibližně hodinu. Cena je 180 Kč za osobu, snížené vstupné 90 Kč. V rámci vstupného je ochutnávka piva v ležáckém sklepě zdarma.
Výletní den si můžete zpříjemnit návštěvou nedaleké budvarské Pivnice Budvarka, která nabízí piva z národního pivovaru Budějovický Budvar společně s domácí kuchyní z čerstvých regionálních surovin.

Kde najdete pivovar Budějovický Budvar?

Kraj: Jihočeský
Okres: České Budějovice
Město: České Budějovice

Kontakt na provozovatele

Budějovický Budvar
Návštěvnické centrum
Karolíny Světlé 512/4
370 04 České Budějovice‍‍
tel.: +420 387 705 347
e-mail: exkurse@budvar.cz 
www.budejovickybudvar.cz 

Tip na fajn výlet

Navštívíte-li Třeboňsko, určitě zavítejte do Jiříkova Údolí. Chrání unikátní lokalitu s typickou rašeliništní florou a faunou. Na chvíli se tak ocitnete v krajině podobné severské tundře s jezírky. Přírodní rezervací Červené blato vás provede naučná stezka.