Opilec ve Zlíně rozbil domovní dveře kovovou tyčí

ZLÍN – Pohotový svědek se v sobotu před druhou odpoledne obrátil na linku zlínských strážníků. „Volající uvedl, že u staveniště bytového domu v centru města se nachází pravděpodobně podnapilý muž, který rozbíjí okna,“ sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík. Na místo proto vyrazila nejbližší hlídka.

O čtyři minuty později narazili strážníci na osmatřicetiletého muže z Uherskohradišťska, který svíral v ruce kovovou trubku. „Tu po výzvě odložil a uvedl, že si není vědom toho, že by něco zničil. Hlídka MP Zlín však zjistila, že na blízké budově došlo k poškození vstupních dveří, u nichž byla rozbitá skleněná výplň a uražené madlo. Skutečnost, že tuto škodu na cizím majetku způsobil právě on, potvrdil vzápětí oznamovatel, který popsal průběh skutku,“ uvedl Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci se poté spojili s vlastníkem budovy. Ten způsobenou škodu na místě vyčíslil na částku přesahující 10 tisíc korun. „Podezřelého z přečinu poškození cizí věci, jemuž v organizmu kolovalo na 1,3 promile alkoholu, tak strážníci omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ uzavřel Pavel Janík.

Foto: MP Zlín