Starší muž zkolaboval před domem na Proseku. Policisté a záchranáři mu zachránili život!

PRAHA – V neděli ráno se na Veltruské ulici odehrála dramatická situace, která naštěstí díky rychlé první pomoci skončila dobře. Záchranné službě se s pomocí městské policie se podařilo obnovit vitální funkce staršího muže, který zkolaboval před svým domem.

Na žádost záchranné služby vyjela hlídka městské policie na Prosek ke kolapsu muže. „V okamžiku příjezdu již staršímu muži bez známek života poskytoval nepřímou masáž srdce jiný muž. Strážníci převzali první pomoc, a protože automatický externí defibrilátor, kterého mají hlídky ve výbavě vozidel, nedoporučil výboj, strážníci pokračovali v masáži srdce až do příjezdu záchranářů,“ sdělila mluvčí městské policie Jiřina Ernestová a dodala, že srdeční činnost muže se jim podařilo obnovit, a poté ho odvezli do nemocnice

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Frist Responder je společný projekt záchranky a strážníků, který spočívá ve spolupráci při záchraně osob s náhlou zástavou oběhu. „V těchto situacích hraje velkou roli čas, takže pokud je šance, že bude u postiženého rychleji hlídka městské policie s defibrilátorem ve výbavě, je vyslána jako předvoj,“ uzavřela mluvčí.