Zoufalá mladá žena se rozhodla pro skok ze Štefánikova mostu

PRAHA – Již stála na okraji mostu a chystala se skočit do Vltavy. Chtěla ukončit svůj život a byla posilněna alkoholem. Pomoc přišla znenadání.

Strážníci městské policie v hlídkovém voze zahlédli na pravé straně Štefánikova mostu v Praze ženu, kterak se šplhá na zábradlí. Neobvyklá situace je přiměla okamžitě zasáhnout. Vyběhli z vozu k zoufalé ženě, a naštěstí doběhli včas. „Rychlejší z dvojice doběhl k ženě, popadl ji oběma rukama a znemožnil jí tak uskutečnit temný čin. Při následné komunikaci se nedařilo ženu uklidnit. Neustále vykřikovala, že chce umřít a nikdo jí v tom nezabrání,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Žena byla tak silně rozrušená, protestovala proti zásahu statečných strážníků, dokonce jí musela být nasazena pouta, aby nemohla uniknout a spáchat svůj naplánovaný tragický čin. Pravděpodobně svoji úlohu sehrál i alkohol. Dvaatřicetiletá žena totiž nadýchala přes dvě a půl promile alkoholu. Přivolaní záchranáři proto rozhodli o jejím převozu do nejbližší nemocnice, kde se o ni odborně postarali.