Zlíňáci, nenechte se napálit! Do města opět zavítali podvodníci s falešnou sbírkou

ZLÍN – Dvojice podvodníků z Rumunska se rozhodla využít soucitu druhých a vymámit z kolemjdoucích příspěvek na údajné dětské centrum. Včera odpoledne se mladý muž se ženou vypravili na parkoviště u zlínského obchodního centra na Tyršově nábřeží. Počínali se ovšem natolik drze, že se hned několik lidí obrátilo na linku městské policie.

Za podvodníky se vydala hlídka krátce po třetí odpoledne. Ta na místě dopadla šestnáctiletého mladíka a jednadvacetiletou ženu z Rumunska. „Jak bylo zjištěno, tito oslovovali kolemjdoucí a dokonce zastavovali projíždějící vozidla, přičemž se snažili oslovené přimět k finančnímu příspěvku na mezinárodní centrum pro postižené a chudé děti,“ sdělil mluvčí městské policie Pavel Janík.

Aby ve veřejnosti vzbudili zdání, že se jedná o skutečnou veřejnou sbírku, předkládali dokonce jakýsi formulář. Na něm nechyběly vedle státní vlajky a různých symbolů ani podpisy a částky údajných dárců. „Totožnost obou podvodníků na místě ověřila hlídka cizinecké policie a jejich protiprávní jednání vyřešili strážníci na místě uložením pokuty,“ dodal Janík.

Foto: Formulář s příspěvky na falešnou sbírku. Zdroj: MP Zlín