Fabia sjela z třicetimetrového srázu a skončila na střeše

SEMILSKO – V úterý krátce po poledni se stala vážná dopravní nehoda na silnici druhé třídy mezi Spálovem a Podbozkovem. Řidič se dvěma spolujezdci sjel z prudké stráně až ke břehu řeky Kamenice, kde se vozidlo převrátilo na střechu.

Nehoda se stala krátce po poledni. Řidič s vozidlem škoda Fabia jel ve směru od Spálova, kde při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru a následně sjel z 30 metrů prudkého srázu až k břehu řeky Kamenice. Tam se s vozidlem přetočil na střechu.

U nehody zasahovaly tři jednotky hasičů. Při nehodě byl zraněn řidič i jeho spolujezdkyně se spolujezdcem. Hasiči jim okamžitě poskytli předlékařskou první pomoc a následně byli všichni tři převezeni do liberecké nemocnice. „Charakter jejich zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ sdělila policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

„Hasiči na automobilu provedli protipožární opatření a vůz ukotvili, aby nespadl do řeky. Na hladinu řeky umístili sorbčního hada kvůli možnému úniku provozních kapalin. V závěru zásahu asistovali u vytažení automobilu odtahovou službou. Komunikace byla po nezbytně nutnou dobu uzavřena,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech.