Kam s odpadem? V Písku otevřeli nový sběrný dvůr

PÍSEK – Písečtí se dočkali otevření dalšího sběrného dvora, v pořadí již sedmého. Nachází se na Václavském předměstí v Nezamyslově ulici. Občané města mají navíc k dispozici sto čtyřicet pět stanovišť na tříděný odpad a čtrnáct stanovišť podzemních kontejnerů.

Nový sběrný dvůr vznikl úpravou areálu bývalého vojenského autoparku a nahradil sběrné místo, které donedávna fungovalo v nevyhovujícím záplavovém území u nové lávky Dagmar Šimkové. „Žádný jiný vhodný prostor pro tento účel se na Václavském předměstí nenachází, a protože předmětný pozemek nebyl na prodej, bude za něj město platit majiteli roční nájem,“ vysvětluje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje.

Celková plocha sběrného dvora je 1 500 metrů čtverečních, navíc se velikostí i výbavou podobá tomu v Portyči. „Vysoutěžená cena stavby, včetně vybavení dvora velkoobjemovými kontejnery, činila 5,8 milionu korun bez DPH, městu se podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje 60 procent nákladů,“ říká Michal Fiedler z odboru investic a rozvoje.

„Provozovatelem jsou Městské služby Písek. Občané města zde mohou odkládat například komunální odpad včetně jeho nebezpečných složek, objemný odpad, kovy i biologicky rozložitelný odpad. Nový sběrný dvůr je také místem zpětného odběru elektrozařízení,“ informuje Ivana Knettigová z odboru životního prostředí.

Provozní doba se mění v závislosti na letní a zimní období. V letním období ve všední dny sem můžete odpad odvézt vždy od 9:00 do 12:00 hodin a od 15:00 do 18:00 hodin, v sobotu pak od 9:00 do 12:00 hodin a v neděli od 15:00 do 18:00 hodin. V zimním období je dvůr otevřen ve všední dny od 9:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 17:00 hodin. V sobotu je k zde provozní doba od 9:00 do 12:00 hodin a v neděli od 14:00 do 17:00 hodin.

Zdroj fotografie: mesto-pisek.cz