Vážná havárie na Šumavě. Vůz sám přivolal pomoc

ČESKOKRUMLOVSKO – Českokrumlovští policisté řeší vážnou havárii. Dnes v ranních hodinách zde havaroval řidič, který pravděpodobně nezvládl průjezd zatáčkou. Bezpečnostní systém ve vozidle zafungoval a vyslal signál na linku 112. Na místě bohužel zasahoval i vrtulník.

K havárii došlo dnes před čtvrtou hodinou ranní v katastru obce Hořice na Šumavě. „Dle prvotních informací jel řidič ve směru od Černé v Pošumaví směrem na Český Krumlov a z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně nezvládl zatáčku a havaroval mimo komunikaci,“ informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Vůz značky Škoda Kodiak byl vybaven technologií k přivolání pomoci při dopravní nehodě, vydal signál na linku 112 a na jehož základě byly na místo vyslány všechny záchranné složky. „Ve vozidle jel pouze osmačtyřicetiletý řidič, ten utrpěl blíže nespecifikované těžké zranění, s kterým byl po ošetření na místě transportován vrtulníkem letecké záchranné služby na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice,“ popsala situaci na místě mluvčí Lenka Pokorná.

Kvůli vyšetřování řídili policisté provoz v tomto úseku kyvadlově, a to až do půl sedmé hodiny ranní. Škoda na automobilu byla odhadnuta na 700 000 korun. „Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů,“ sdělila k vyšetřování mluvčí Pokorná. Zraněný řidič bude v nemocnici podroben krevním testům kvůli zjištění přítomnosti alkoholu.