ZŠ Luh ve Vsetíně rozdrtila soupeře ve florbalu

VSETÍN – Sportovní hala Na Lapači hostila v sobotu 26. ledna 6. ročník florbalového Memoriálu Daniela Mikeše, který je určen pro týmy mladších žáků vsetínských a okolních základních škol. Letošním vítězem se stala základní škola ze vsetínského Luhu.

Tradiční turnaj, který zaštiťuje vsetínská firma TM Stav, organizuje Školní sportovní klub při ZŠ Vsetín – Luh. Letošního ročníku se zúčastnilo šest družstev, které se utkaly systémem každý s každým. Po odehrání všech utkání vykrystalizovala závěrečná tabulka, v níž byl na prvním místě tým ZŠ Luh s 13 body, který nepoznal hořkost porážky a pouze v jediném utkání remizoval.

Stříbrnou příčku obsadil s minimální jednobodovou ztrátou na vítěze celek ZŠ Trávníky. Ten také čtyřikrát vyhrál, a prohrál pouze jediné utkání právě s pozdějšími vítězi. Bronzové medaile si odvezli florbalisté ZŠ Valašská Polanka, kteří získali sedm bodů. Nepopulární „bramborové“ čtvrté místo patřilo týmu ZŠ Ohrada s pěti body, pátou příčku obsadil celek ZŠ Sychrov se čtyřmi body a poslední tentokrát bylo družstvo ZŠ Nový Hrozenkov, které vybojovalo pouze jediný bodík.