Policejní razie na Jihlavsku odhalila osmnáct opilých mladistvých

JIHLAVA – Policisté z Jihlavska měli o víkendu na pilno. V noci ze soboty na neděli kontrolovali dodržování zákazu požívání alkoholu mladistvými. Výsledek je více než alarmující. V jednom ze zábavních podniků v Polné odhalili 18 opilých mladistvých. Rekordmanem byl sedmnáctiletý mladík s 2,84 promile alkoholu.

„V zábavním podniku policisté odhalili téměř dvě desítky podnapilých mladistvých a na místo museli přivolat i zdravotnickou záchrannou službu,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že v Polné se tento víkend konala akce pro mládež, kterou navštívilo několik stovek návštěvníků.

„Nejvyšší hodnotu jsme při dechové zkoušce naměřili sedmnáctiletému chlapci, který měl 2,84 promile alkoholu,“ shrnul Martin Kratochvíl, zástupce vedoucího jihlavského územního odboru. Nejmladším opilým s nejvyšší hodnotou byl šestnáctiletý mladík, který měl 2,11 promile alkoholu v dechu. Oba značně opilé chlapce si převzali jejich rodiče. Také pro ostatní podnapilé mladistvé zábava v podniku po pozitivní dechové zkoušce skončila a směřovali přímo domů. „Dále budeme zjišťovat, kdo požití alkoholu osobám mladším osmnácti let umožnil, a dopustil se tak protiprávního jednání,“ doplnila Jana Kroutilová.

O všech zjištěných případech mladistvých, kteří byli pod vlivem alkoholu, policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

Foto: Krajské ředitelství policie kraje Vysočina