To si nemůžete nechat ujít! Zábavní park Mirákulum otevírá své brány

MILOVICE – Zima je pomalu za námi a jaro už vystrkuje drápky. Spolu s ním se k životu probudí také Mirakulum. Největší zábavní park v republice letos poprvé otevře své brány na Zelený čtvrtek úderem desáté hodiny ranní a navíc za výjimečné vstupné. Takže pokud chcete dětem připravit opravdu nezapomenutelné velikonoční prázdniny, zamiřte do středočeských Milovic. 

Park Mirákulum nabízí nepřeberné množství zábavy. Vybere si tu určitě každý.

  • Oáza Vodní svět je unikátním vodním dílem, které přináší nevšední zábavu malým i velkým. Tato osvěžující atrakce nestojí na principu koupání, nýbrž hry s vodou.
  • Mezi Tankodromem a Parkem Mirakulum funguje unikátní úzkokolejná železnice, dlouhá cca dva  kilometry. Jde o kopii vojenské polní drážky sedmsetšedesát metrů.
  • Nepřehlédnutelnou dominantou Mirakula je dřevěný hrad, který se promítl i do loga našeho parku. Nově jsme ho ještě vylepšili! Na nádvoří vyrostla nová nejvyšší věž Hradu, která spojuje ostatní věže nadzemními průlezy a díky ní má náš Hrad věží již celkem osm. Připravte se na to, že vaši potomci budou překonávat až desetimetrové výškové rozdíly, visuté mostky, rozhledny, nebo tobogán, který vede do podzemních chodeb Hradu. Dále jsme připravili také zábavná křivicí zrcadla!
  • Lanové centrum je dost pravděpodobně v jedno z největších v České republice! V parku jej najdete mezi Výtvarnými dílničkami a lesní naučnou stezkou.
  • Jedinečná atrakce pro malé i velké je velká trampolína! Větší z našich trampolín má rozměry 25 x 13 metrů a zaručeně na ní své dítě či děti najdete, jakmile vstoupíte do našeho parku… V současné době v Parku najdete už tři velké trampolíny!
  • Nový středobod Parku Mirakulum! Fantastické rozvětvené lesní město s věžemi, lanovými stezkami v korunách stromů nebo rozsáhlé podzemní chodby. A k tomu další hřiště pro nejmenší, množství posezení, úžasnou louku ve stínu stromů.
  • Není třeba pochybovat, jaké místo budou děti vyhledávat nejčastěji… Jde o naše minizoo umístěné v zadní části Mirakula. Do výběhu našich holandských minikoz můžete s dětmi rovnou vlézt a zvířata si pohladit.
  • Přímo uprostřed parku se nacházejí čtyři obří houpačky i pro dospělé, zavěšené ve výšce 12 metrů a kmitem kolem 20 metrů. Kdo neokusil, nikdy nepoznal, co je skutečné houpání
  • „Černým koněm“ zábavy celého parku je více než půl kilometru podzemních chodeb, které se splétají pod centrální částí Mirakula. Ztrácet se a nechat se objevovat? Pro děti dle všeho zábava dneška…A proč tu nemáme žádné fotky? Protože v chodbách se skutečně úplná tma!
  • Už jste svým potomkům četli příběh o Ariadnině niti, která pomohla Théseovi ze složitého labyrintu? Vězte, že přes kilometr cestiček v nápaditém bludišti jsme pro vás připravili i v Mirakulu.
  • V zemi prasátka Pigy vyrostla nová úžasná pestrobarevná vesnička určená pro nejmenší. Svým nezaměnitelným designem podněcuje dětskou fantazii a nabízí mnoho zákoutí a malých průlezů, které mají nejmenší děti při hře tolik rádi. Najdete zde třeba i školu a navíc jsme celou vesničku vyvedli v pestrých barvách.
  • V Mirakulu každý víkend a svátky probíhají divadelní či hudební představení, ukázky cvičení se zvířaty nebo kouzelnická vystoupení. Kapacita hlediště je zhruba 600 sedících diváků.
  • Cítíte tu vůni grilovaného masa? Ta se nejspíše line plácků ve vrchní části Parku určené pro rodinné grilování či piknikování. Projít se můžete zahradami s 12 druhy zemědělských plodin a množstvím bylinek, jejichž skladba a podoba se mění podle ročního období.
  • Ani pískoviště u nás přeci nemůže ch\bět, tím spíše, že ho mají děti tolik rádi. Připravili jsme pro vás jedno opravdu velké, tak stavění hradů a báboviček zdar!

Dále v parku Mirákulum najdete naučnou stezku jejíž součástí se stanou rovněž voliéry a výběhy pro lesní zvířátka. Spolupracují se záchrannou stanicí v Pátku u Poděbrad, která se stará o handicapovaná zvířata, jako jsou srny, jezevci, lišky a nebo draví ptáci, včetně sov. Z výšky bezmála pěti metrů až do podzemních chodeb. Tak by se dal popsat zážitek, který vás čeká na těchto atrakcích. Lesní naučná stezka má rozlohu čtyři hektary a je speciálně určena pro základní a mateřské školy. Návštěvu majestátního a druhově nesmírně pestrého lesa můžete spojit s environmentální výchovou a přírodopisem. Na pěti stovkách čtverečných metrů zastřešeného prostoru fungují každý víkend výtvarné a tvůrčí dílny, které slouží i jako velká herna pro děti i rodiče.