Noční běh pro Světlušku 2019 Plzeň je zde

PLZEŇ – Ukažte, že na to máte. Zúčastněte se běžecké události a udělejte něco pro zdraví. Budete mít skvělý zážitek a zároveň vykonáte něco užitečného i pro ty, kteří to potřebují. To všechno v jednom můžete uskutečnit během akce Noční běh pro Světlušku.

Běžecká událost, při které nejde o čas, ale o zážitek a také chuť pomáhat. Všichni účastníci totiž svým startovným přispívají v plné výši na pomoc lidem se zrakovým postižením.

Již po osmé rozzáří česká města noční běh pro Světlušku. Letošní první Noční běh pro Světlušku v Plzni se koná ve čtvrtek 28. března od devatenácti hodin. Společně rozzáří běžci nejen města, ale také životy nevidomých. Výtěžek ze všech běhů poputuje na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Na bězích se v letošním roce objeví známé tváře, jako například kapela Pekař, zpěvačka Monika Bagárová, herečka Zlata Adamovská, kapely BTnJ nebo Like-it, blogerka Blondýna z Londýna, youtuber Martin Rota, děvčata z talkshow o běhu Kilák nebo paralympionik Jiří Ježek.

Startuje se 28. března v 19:00 z DEPO2015. Registrační pokladny jsou otevřené od 17:30

Před startem na vás čeká bohatý hudební program prokládaný celou řadou rozhovorů se známými osobnostmi.

17:30 – 18:45                  registrace
17:30                               zahájení s moderátorem Stanislavem Juríkem (ČRo)
18:00                               koncert kapely BTnJ
19:00                               START BĚHU
20:00                               ukončení běhu

Vyberete si trať, kterou poběžíte nebo si ji klidně projdete. Rozhodnout se můžete na startu. Tři kilometry (1 okruh), šest kilometrů (2 okruhy).

Startovné
Výtěžek ze vstupu – startovného jde i letos v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým. Pro prvních 350 platících předem jsou připraveny startovní balíčky se světluščí čelovkou a běžeckou termofólií od generálního partnera běhu ČSOB Na Zdraví a sportovním vakem na záda a slevovým voucherem od hlavního partnera běhu firmy Hannah.