Městští strážníci si posvítili na majitele psů

PLZEŇ – Někteří pejskaři jsou nepořádní a zanedbávají své povinnosti. K takovému zjištění došli městští strážníci během speciální akce, během které hned u několika majitelů psů byly shledány nedostatky a přestupky.

Akce, která měla za cíl zkontrolovat, zda průvodci psů dodržují veškeré náležitosti, spojené s venčením čtyřnohých zvířecích miláčků, se uskutečnila ve večerních hodinách v Plzni na Borech. „Při akci strážníci zaměřili svou pozornost nejen na to, zda průvodci psů nezanedbávají povinnost úklidu po svých psech, ale jestli je zvíře očipované či vybavené známkou. V příslušné databázi si následně ještě ověřili, zda je pes přihlášen a majitel za něj zaplatil daný poplatek,“ vysvětlovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Pod drobnohledem strážníků se ocitli například ti, kteří vyrazili venčit své psy do okolí Borského parku, Heyrovského ulice, nám. Míru, ul. Edvarda Beneše, Majerovy ulice a do mnoha dalších míst. Celkem bylo během dvouhodinové akce zkontrolováno třiadvacet průvodců psů. Patnáct z nich kontrolou prošlo bez větších problémů. U zbývajících byly zjištěny různé nedostatky. Někteří měli sice psa očipovaného, ale neměli ho přihlášeného na úřadě a zaplacený poplatek, nebo psi neměli vůbec implantovaný identifikační čip.

Všichni byli strážníky poučeni, jak nastalou situaci řešit a zároveň byli informováni o důsledcích, pokud nesjednají nápravu. Jako dárek všichni zodpovědní pejskaři získali zásobník na sáčky na psí výkaly.

Zdroj: MP Plzeň