Celostátně hledanou osobu zachytili v noci na dálnici. Pěšky!

TÁBORSKO – Řidiče projíždějící noční jihočeskou dálnicí D3 čekalo v začátku tohoto týdne překvapení. Po dálnici se totiž pohybovala osoba, která nebyla označena reflexními prvky. Ještě větší překvapení pak čekalo dopravní policisty, když jí odchytili.

Policisté z Dálničního oddělení Chotoviny přijali v úterý 26. března v noci oznámení, že na dálnici D3 u sjezdu na Soběslav se v zakázaných místech pohybuje osoba neoznačená reflexními prvky. „Na místo vyjela hlídka, kdy krátce po 23:00 hodin zastavila mladou dívku – chodkyni, jejíž lustrací se zjistila totožnost a stav, že je po ní vyhlášeno celostátní pátrání jako po pohřešované chovankyni Dětského diagnostického zařízení,“ popsal situaci na místě policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dívku tedy policisté zajistili a odvezli na své oddělení. Tam si pro ní přijeli zaměstnanci Dětského diagnostického zařízení, odkud odešla. „Tento případ opět připomíná, že pohyb chodců na dálničních trasách je zakázaný a především nebezpečný, stejně tak i opomínání reflexního vybavení,“ dodává policejní mluvčí Milan Bajcura.