Lipno se chystá na léto a Šumava stále lyžuje

JIŽNÍ ČECHY – Zimní sezóna se již patrně nachýlila ke svému konci a většina lyžařských areálů v Jihočeském kraji uzavřela své brány. Na jihu je tak už pouze jediný areál, který ještě skýtá možnosti užít si zimních radovánek. Prozradíme, který to je…

Jediným areálem, kde je stále možné si zalyžovat, je ten zadovský. Konkrétně se jedná o areál Kobyla, který je stále v provozu denně od 8:30 do 16:00 hodin. Ve středu, v pátek a v sobotu si zde můžete užít i večerní lyžování, a to od 18:00 do 21:00 hodin. Výška sněhové pokrývky činí aktuálně okolo 30 až 45 centimetrů.

Lipno nad Vltavou už zimní sezónu také ukončilo, a to v polovině tohoto týdne. Provozovatelé areálu ji hodnotí jako jednu z nejlepších za poslední roky. „Lyžovalo se 103 dnů a díky dostatku přírodního sněhu si jí užili nejen sjezdaři, ale i milovníci běžek. Stabilní teploty pod nulou pak zajistili bruslení na zamrzlém jezeře. Díky výborným podmínkám jsme mohli našim klientům nabídnout kvalitní sjezdovky, spoustu zábavy v novém skicrossu a pestré vyžití i mimo svah. Dařilo se udržovat běžecké stopy a bruslení na jezeře se letos povedlo v průběhu jarních prázdnin,“ říkají.

Sezóna na Lipně však podle nich nikdy nekončí. V nejbližších dnech je tedy čekají bleskové přípravy na letní provoz, lanovky tak čeká odstávka před dalším náročným obdobím, létem. „Pravidelnou údržbou a kontrolou projdou také lanové dráhy. Čeká nás plánovaná odstávka lanovky Lipno Express. Musíme provést veškeré revize a zkoušky, než zahájíme její letní provoz na konci dubna. Lanovka se pro pěší opět roztočí 27. dubna, kdy proběhne Slavnostní zahájení sezony v Království lesa,“ uvádějí provozovatelé na webu areálu. Zajímavé akce v letní sezóně pro vás samozřejmě budeme sledovat.