Magnetickou rezonanci dostal do havlíčkobrodské nemocnice jeřáb

HAVLÍČKŮV BROD – Těžká technika a několik pracovníků měli dnes plné ruce práce s přepravou několikatunového zdravotnického přístroje. Potřebovali ho přesunout do prostor Nemocnice Havlíčkův Brod, aby mohl začít sloužit pacientům.

Akce kulový blesk trvala bezmála dvě hodiny. Přístroj za 41 milionů korun přemisťoval velký jeřáb, který využil díru v nové přístavbě Radiodiagnostického oddělení v hlavní lůžkové budově nemocnice. Jakmile byla rezonance na svém místě, nastoupila parta zedníků, která dokončí stavební práce tak, aby zmizela díra a přístavba byla kompletní.
„Po dodávce a montáži přístroje bude nutné dokončit stavbu i vnitřní část související s instalací přístroje, který musí být stíněn Faradayovou klecí,“ uvedl technický náměstek ředitele Josef Tvrdý.

„Nový diagnostický přístroj rozšíří možnosti našeho radiodiagnostického oddělení. Magnetická rezonance umožňuje diagnostiku různých ortopedických, neurologických i onkologických onemocnění,“ informovala mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo.