Zajímavost pro turisty a výletníky. Stovky tipů, kam na výlet bez problémů s parkováním

Inspiraci můžete hledat v nové aplikaci Vlakem na výlet. České dráhy spustily do provozu velký turistický portál a turistickou aplikaci pro mobilní telefony. Nabízejí výlety a tipy na cestování spojené s železniční dopravou,  u kterých nebudete muset řešit problémy s parkováním. Aktuálně má být na webu a v aplikaci více než 600 různých tipů na výlety a další  mají přibývat.

Základní orientace v aplikaci

Výlety si můžete vybrat podle svých preferencí a potom se nechat navigovat. Pomocí tlačítek se nastavují kritéria výletu. První slouží k volbě typu a na výběr jsou buď všechny, hravé, nebo hravé výlety pro děti. Druhým tlačítkem zvolíte s kým,  zda pojedete s partou, rodinou nebo  se počítáte mezi labužníky, turisty či cykloturisty. V nabídce Kam si vyberete cíl své cesty,  konkrétní kraj a město, region. Poslední volba Kdy slouží k zadání dne plánovaného výletu.  Slouží jako filtr na podniky a atrakce, které jsou v určité dny v týdnu zavřené či nepřístupné.

Gurmánské zážitky a sbírání bodů

Nabídka je rozšířena o herní prvky v podobě soutěžních otázek z dané lokality. Vyrazit můžete i za gurmánskými zážitky –  nechybí tipy na výlety na vyhlášenou pochoutku nebo dezert. Za každý výlet navíc získáte jako bonus několik ČD Bodů. Až jich nasbíráte více, budete je moci směnit na webových stránkách Českých drah za jízdenku zdarma nebo jiné odměny.

V podrobnostech výletů

Jednotlivé výlety jsou  pěkně popsané – obsahují fotky, hodnocení fyzické náročnosti, předpokládaný čas a vzdálenost, kterou bude nutné překonat. V podrobnostech se dozvíte, pro koho je výlet vhodný, kolik má zastávek či počet bodů, které za něj dostanete. Nechybí ani mapa procházky či túry s údaji o převýšení a možnost vyhledat si vlakové spojení.

Povedlo se i poutací video s hercem Ondřejem Vetchým.