Vydejte se na Pochod srdcem Vysočiny

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – I letos se turisté mohou těšit na Pochod srdcem Vysočiny. Druhý ročník je plánován na 18. května a vybrat si můžete ze čtyř rozdílně dlouhých tras, absolvovat můžete 7, 15, 30 nebo až 50 kilometrů. Loni se na pochod vydalo 921 nadšenců.

Start i cíl všech čtyř tras, které organizátoři pro letošní ročník připravují, bude v novoměstském kulturním domě. Další novinkou nebude pouze místo startu a cíle, ale také délky jednotlivých tras.
„Účastníci našeho pochodu se mohou těšit na trasy 7, 15, 30 a 50 km. Všechny trasy vedou přes koupaliště, tam se odděluje nejkratší trasa 7 km, další důležitá křižovatka bude u Hotelu Medlov, kde se dělí třiceti a padesátikilometrové trasy. Trasa 15 km se pak odděluje u Podmedlovského mlýna,“ říká za organizátory Petr Hladík.
I letos budou k dispozici jak tištěné mapy, tak mapy v QR kódu, které najdete na facebookovém profilu akce. Tu organizátoři spustili na začátku dubna.

Účastníci Pochodu srdcem Vysočiny musí počítat také s drobným startovným. „Je spíše symbolické, na pokrytí nákladů. Děti do 18 let 30 korun, dospělí 50 korun. Pamatovali jsme také na rodinné startovné, což bude 100 Kč na dva dospělé a děti,“ upozorňuje mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková.

Pochod srdcem Vysočiny spolupořádá i letos MEDIN, a. s., Nemocnice Nové Město na Moravě, město Nové Město na Moravě a NF Nového Města na Moravě.