Most u nemocnice v Třebíči dostane nový kabát

TŘEBÍČ – Jste z Třebíče a jezdíte po městě autem? Pak se připravte na novou dopravní komplikaci. V polovině května 2019 odstartují opravy mostu v blízkosti Nemocnice Třebíč. Rekonstrukce ho uzavře na celých šest měsíců.

Oprava bude spočívat v kompletní výměně nosné konstrukce a mostního svršku, stavaři vymění i vnitřní podpěry a nevyhovující části opěr.
„V prvních dnech stavby budou prováděny především přípravné práce, jako je vytyčení sítí, zřízení dopravně inženýrských opatření na objízdných trasách a vyznačena bude přehledně i uzavírka mostu, nutné bude zřízení ochranného štítu nad profilem železniční trati,“ informoval krajský radní Jan Hyliš s tím, že práce budou pokračovat hned v dalším týdnu odstraněním mostního svršku a nosné konstrukce. Stane se tak v době vlakových výluk.

Silnice I/23 zůstává po celou dobu stavby průjezdná, dopravním značením bude upraveno uspořádání jízdních pruhů, zcela odkloněn bude průchod pěších přes most. Předpokládaná doba rekonstrukce mostu je šest měsíců.

Zpráva zpracována z podkladů článku z Noviny Kraj Vysočina.