Za vytroubení vytáhl na druhého řidiče plynovou pistoli

ORLICKOÚSTECKO – Když se o někom řekne, že v něm bouchly saze, každý si vybaví běsného člověka dělajícího neadekvátní věci. Když se však člověk začne pod vlivem takového jednání chovat nezákonně, má to většinou dohru u soudu. Tak tomu zřejmě bude i v případě sedmatřicetiletého muže z Orlickoústecka, který vytáhl na jiného řidiče plynovou pistoli za to, že si dovolil na něj zatroubit.

Agresivní jednání v muži mělo vzbudit údajné troubení dvaadvacetiletého řidiče cizí státní příslušnosti, který řídil vozidlo značky volkswagen. Agresor jej měl na silnici mezi Dvořiskem a Vysokým Mýtem svým citroenem přinutit k zastavení. Po vystoupení ho údajně hrubě slovně napadal a ohrožoval namířenou plynovou pistolí. Cizinec se v obavě o svůj život a zdraví dal na útěk, skočil do svého auta a ujížděl směr Vysoké Mýto. Agresor ho měl při úniku pronásledovat.

Protiprávní jednání policisté kvalifikovali jako přečin nebezpečné vyhrožování. Muži pro podezření z přečinu sdělili obvinění a v případě prokázání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Ilustrační fotografie