Lidé poznali lupiče pošty na záznamu. Už sedí ve vazbě

OLOMOUC – Za týden dopadli kriminalisté lupiče, který přepadl v úterý 30. dubna pobočku České pošty v Olomouci na ulici Foerstrova. K identifikaci a zadržení pachatele pomohly kamerové záznamy, na kterých byl pachatel zachycený.

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání 42letého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež. Pachateli se podařilo vyděsit pracovnici pošty a raději mu vydala hotovost v řádu několika tisíc korun.

Čtěte také: Muž s bílou kšiltovkou přepadl poštu. Máme video!

Na základě výzvy v médiích se začali hlásit občané, kteří muže poznali. Díky tomu se podařilo určit totožnost pachatele a 7. května byl vypátrán v okrajové části Olomouce. Kriminalisté společně s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje muže v odpoledních hodinách zadrželi.

„Zadržený muž se k uvedenému protiprávnímu jednání doznal. Jedná se o osobu, která byla v minulosti trestána převážně pro majetkovou trestnou činnost. Nejpravděpodobnějším důvodem jeho jednání se jeví finanční tíseň,“ sdělil olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Státní zástupce dal souhlas se stíháním pachatele ve vazbě. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až deset let. „Zároveň děkujeme médiím a veřejnosti za aktivní spolupráci při pátrání,“ dodal mluvčí.