Kultura v sobotu večer? Aspoň jednou v roce vypněte televizi a i s dětmi vyrazte na Muzejní noc v Brně!

BRNO – Muzejní noc je už tradiční celostátní akce, při které jsou otevřené památky, galerie i muzea od 18 do 24 hodin. Vstupné do expozic bývá zdarma nebo snížené. V sobotu 18. května proběhne jubilejní 15. ročník v Brně a zapojí se do něho celkem 28 institucí po celém Brně, památník Mohylu míru nevyjímaje. Kromě prohlídky expozic si návštěvníci budou moci vyslechnout hudbu různých žánrů nebo shlédnout pouliční divadlo.

Brněnské Turistické informační centrum nám prozradilo: „TIC BRNO vás zve nejen do svých tří Galerií TIC a do Kina Art, ale nabízí také vyhlídku na noční Brno z věže Staré radnice nebo návštěvu tajemného podzemí Labyrintu pod Zelným trhem, Kostnice u sv. Jakuba či Mincmistrovského sklepa a husí kůži budete mít při noční prohlídce bývalé Káznice na Cejlu. Komu jsou běžné prohlídky málo, je zván do podzemí na únikovou hru Poklad v Labyrintu za speciální cenu happy hour.“

Některé instituce si s ohledem na dětského návštěvníka připravily program v dřívějších hodinách, například Muzeum ve Šlapanicích, VIDA! science centrum nebo Industra.  „Letos si budou moci atmosféru nočního města plného kultury užít nejen Brňané, ale i obyvatelé dalších jihomoravských měst, jako je Adamov, Blansko, Břeclav, Znojmo nebo Křtiny – v noci pro ně bude zajištěna doprava,“ slibuje TIC Brno. Podrobný program najdete na webových stránkách TIC.