Řidiči pozor! Na jihu čeká dopravní peklo. Silnici z Břeclavi do Hodonína úplně uzavřou

BŘECLAV, HODONÍN – Zdržení a kilometry navíc po objížďkách čekají řidiče na silnici z Hodonína do Břeclavi. Silničáři tam začali s opravou hlavní silnice I/55, která bude trvat až do poloviny července.

Na místě se už teď tvoří kolony. Stavební stroje frézují asfalt od Moravské Nové Vsi až po křižovatku na Lužice a provoz aut usměrňuje semafor nebo pracovníci stavební firmy. „Nyní probíhá frézování vozovky, potrvá asi čtrnáct dní. Potom začneme s opravou silnice. Ta potrvá zhruba dalších pět týdnů,“ sdělil Petr Šikula, stavbyvedoucí firmy Switelsky, která opravu provádí.

Největší peklo začne v pondělí 27. května. Větší štěstí budou mít řidiči na trase z Břeclavi na Hodonín, ti zůstanou na silnici I/55. Čeká na ně zúžení vozovky na jeden jízdní pruh, kde budou provoz řídit semafory. Ale ve směru z Hodonína do Břeclavi bude objízdná trasa za uzavřený úsek silnice I/55 vedena přes Josefov a Prušánky po silnicích II/423 a III/4235. „Předpokládaná doba trvání objízdné trasy je do 14. července,“ sdělila Nina Ledvinová, tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Na hlavní silnici platí po dobu opravy snížená rychlost. „Maximální povolená rychlost je padesátikilometrová, někdy se sníží i na třicítku,“ upozornila mluvčí policie Kamila Haraštová. Vyzývá řidiče k opatrnosti: „Žádáme tímto řidiče, aby s uvedeným omezením počítali a dodržovali dopravní značení.“