Na Domažlicku policie odhalila cizince. Pobývá tu načerno

DOMAŽLICKO – Není veřejným tajemstvím, že s cizinci, kteří k nám přijíždějí za prací a pobývají často na ubytovnách, bývají někdy problémy. Svůj díl viny na tom má i jazyková bariéra. Tento nedostatek se policie rozhodla řešit.

V Plzeňském kraji působí od 1. května tohoto roku policisté ze zahraničních bezpečnostních sborů, a to z Bulharska, Rumunska a Polska. Smíšené hlídky policistů se v těchto dnech pohybují v předem vybraných lokalitách, zejména v průmyslových zónách a ubytovnách.

Zdroj: Policie ČR

Včera čeští a rumunští policisté prováděli kontrolu na ubytovně v obci Černíkov na Domažlicku. Mimo jiné ověřovali i devětadvacetiletého cizince, kterého vyzvali k prokázání totožnosti. „Muž předložil pas svojí vlasti. Z otištěných přechodových razítek policisté zjistili, že na území Schengenského prostoru vstoupil v květnu 2018 a od té doby se na našem území zdržoval jako turista,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po vypršení devadesáti dnů byl povinen z naší republiky vycestovat. Cizinec tak však neučinil a je proto podezřelý, že od srpna 2018 pobýval na území České republiky neoprávněně. „Na základě těchto skutečností byl zajištěn. Cizinečtí policisté devětadvacetiletého cizince vyhostili z území Evropské unie na dobu tří let,“ konstatovala policejní mluvčí.

Zdroj: Policie ČR