Řidička v Sušici nadýchala skoro tři promile

KLATOVSKO – Trochu toho alkoholu někdy neuškodí, ale nesmí se s ním za volant a už vůbec ne, pokud je někdo v takovém stavu, jako dvě řidičky na Klatovsku, kterým vystřízlivění po alkoholovém opojení asi přineslo nepříjemný pohled na realitu.

Před patnáctou hodinou projížděla ulicí Na Tržišti v Sušici řidička v autě značky Citroën Saxo, kde ji zastavila policejní hlídka. Ta provedla dechovou zkoušku, která ukázala 2,85 promile alkoholu. Test policisté zopakovali a naměřili dokonce alarmujících 2,98 promile. „Žena byla převezena do zdravotnického zařízení, kde se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Byl ji zadržen řidičský průkaz,“ informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Dopravní policisté také kontrolovali v jednu hodinu po půlnoci v obci Bolešiny řidičku osobního auta VW Jetta. Čtyřiapadesátiletá žena z Klatov se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,23 a opakovaně dokonce 1,28 promile alkoholu. „Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech k lékařskému vyšetření i odběru krve. I této řidičce byl zadržen řidičský průkaz. Policie v obou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala Dana Ladmanová.