Rekonstrukce Mánesovky v jihočeské metropoli je ve čtvrté etapě

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Rekonstrukce ulice Mánesova se v krajské metropoli táhne už dlouhé týdny, a ještě stále není ani zdaleka u konce. V současnosti se dostává do čtvrté etapy, která potrvá do konce června 2019. Co to bude obnášet pro řidiče a obyvatele, kteří denně projíždějí Českými Budějovicemi, se dozvíte v následujících řádcích.

Čtvrtá etapa s sebou přináší otevření Mánesovy mezi Novohradskou a Čechovou ulicí a úplnou uzavírku ulice Novohradská mezi křižovatkou s Mánesovou a ulicí Průmyslovou. V křížení ulic Mánesova a Novohradská tedy bude uzavřeno severní rameno a objízdná trasa povede ulicí Průmyslová k Nádražní a po Mánesově k Novohradské a opačně.

Ode dneška také dojde k odklonu linky MHD číslo 11 a 21. Další změny se budou týkat signálního plánu křižovatky Mánesova a Novohradská, a také ke zrušení dvou přechodů pro chodce. „Zároveň bude umožněno levé odbočení v křižovatce Nádražní x Průmyslová ve směru od Mánesovy ulice a nově bude po uvedena do provozu světelná signalizace na křižovatce Mánesova x Čechova s tím, že zůstává v platnosti změna přednosti v jízdě, kdy je ulice Čechova dočasně hlavní,“ uvádí město na svém webu. Tato etapa bude trvat až do 30. června 2019.