Případ poničení vlaku fanoušky Dynama k soudu nepůjde. Složili se na pokutu

Policejní manévry si v polovině února vyžádalo řádění “Budějovických fans” (zdroj Twitter Policie ČR)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Během druhého únorového víkendu o nich všichni mluvili v negativním duchu. Fanoušci Dynama během cesty na zápas do Plzně poničili světlicí vlak Českých drah a znemožnili stroji dojet do cílové stanice. Následoval transport policejními složkami zpět do Českých Budějovic, výslechy, a pak čekání na vyměření pokuty. Tu zaplatili fanoušci Dynama a případ tak nakonec k soudu nezamíří.

O případu jsme informovali v našem článku (zde). Jak uvedl mluvčí Českých drah Lukáš Kubát, fanoušci v polovině února poničili interiér jednoho kupé. „Zásah policie si vyžádalo chování některých fotbalových fanoušků ve vlaku R 638 jedoucího na nedělní zápas do Plzně. Fans zde zapálili zábavnou pyrotechniku, došlo k poškození vozu.“

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jan Budinský, šéf fanouškovské skupiny Ultras Budweis také popsal, jak k situaci došlo. „Sešli jsme se jako vždycky na nádraží, potkali jsme se s policií a těm jsem řekl, že jedeme do Plzně. Oni odpověděli, že ano a jeli s námi. Domluvili jsme se s hlavním policistou, že si vezmeme jeden zadní vagon. Všechno to bylo v pohodě,“ začal šéf fanoušků Dynama. Jenomže pak se vše zkomplikovalo. „Někdo od nás z rozmaru nebo nedočkavosti odpálil světlici. A začaly se dít věci. Slyšet jsem, že se říkalo, že jsme zapálili vlak a lidé se tam nadýchali kouře. To ale pravda být nemůže, ve vagonu jsme byli jen my. Hned zastavili vlak, vystoupili jsme ven a čekali na další jednotku. Dali nám všem pouta a počkali jsme na vlak, který jel do Budějovic. Tam jsme všichni v poutech nasedli, dojeli jsme do Budějovic a tam si nás převzala další skupina. Ta nás rozvozila na stanice a tam jsme vypovídali,“ přibližuje Budinský.

Policejní manévry si v polovině února vyžádalo řádění “Budějovických fans” (zdroj Twitter Policie ČR)

Fandové Dynama se rozhodli postavit k problému čelem. Na vysokou pokutu se společně složili a celou částku Českým drahám uhradili. Na zaplacení dlužné částky se skládalo zhruba 20 fanoušků a peníze získala skupinka také z fondu na choreo, ve kterém střádá peníze během celé sezony. „Doufám, že jsme to vzali za dobrý konec. Ti jedinci, kteří to udělali, si hned uvědomili, že udělali něco špatně. Hned jsme to začali řešit. Domluvili jsme se, že na to vybereme peníze a domluvíme se s Českými drahami, než to půjde k soudu. České dráhy nám vyhověly, poslaly dlužnou částku a tu jsme do termínu, který chtěli, poslali. Odpověděli, že je vše uhrazené a nebudou nic dávat k soudu,“ okomentoval Jan Budinský.