Řidiči, buďte na Hodonínsku opatrní! Je tam dopravní peklo

HODONÍN – Určitě byste nechtěli být dopravními vyšetřovateli v okrese Hodonín. Ti se poslední dobou nezastaví, denně se tam stane několik nehod. Na vině jsou kromě nepozornosti částečně i opravy vozovek a uzavírky v Kyjově, Vracově, Vacenovicích, Rohatci a dalších obcích, kterých se vyrojilo na léto nepočítaně.

Nejvíce dopravu zdržuje oprava povrchu vozovky na silnici I/55 u obce Rohatec. Tvoří se tu denně kolony vozidel, zvyšuje se nebezpečí dopravního kolapsu. Počítat se musí se zdržením kolem třiceti minut, protože semafory nejsou dobře seřízeny. Řidiči z toho šílí, k tomu ještě je povrch silnice v několika vrstvách frézovaný, takže si připadají jak na zámeckých schodech.

Ve Vracově probíhají práce na opravě povrchu  místních komunikací v ulici Radniční, Záhumenská a Baráky. Komunikace budou do 12. srpna uzavřeny. Od pondělí do čtvrtka bude v průtahu obce v ulici Dolní Konec prováděna pokládka živičných směsí. Jedná se o úsek od začátku obce Vracova až po č. 248 a č. 26. Doprava bude probíhat vždy v polovině vozovky a provoz bude řízen semafory, které ale nejsou dobře seřízeny. Řidiči hlásí zdržení až 30 minut při průjezdu Vracovem. Dbejte proto zvýšené opatrnosti.

Dnes brzo ráno řešili policisté dopravní nehodu nákladního a osobního auta ve Strážnici u strážnické brány v ulici Skalická ve směru od Petrova u zastávky. Na místě byla jedna zraněná osoba, které poskytli první pomoc hasiči před příjezdem zdravotních záchranářů. Hasiči také zasypali uniklé provozní kapaliny. Silnice je jen částečně průjezdná, ne pro náklaďáky. Hasiči ráno zasahovali také u dopravní nehody dvou osobních automobilů ve Veselí nad Moravou v Tyršově ulici. Na místě poskytli první pomoc jedné zraněné osobě. V Hovoranech se přetlačovalo osobní auto s traktorem. Na místě ošetřovala zraněného záchranka. Silnice je částečně průjezdná, dopravu řídí policie, která nehodu vyšetřuje.