Kamenický mistr vás může provést bazilikou sv. Prokopa

TŘEBÍČ – Prázdniny jsou určené k poznávání a celé řadě zážitků. Využijte připravované večerní prohlídky baziliky sv. Prokopa v Třebíči a objevte jednu z památek UNESCO na Vysočině. Dozvíte se, jak se bazilika stavěla a kdo přiložil ruku k dílu. První prohlídka se uskuteční už tuto sobotu 6. července od 21.00 hodin.

„Na rozdíl od populárních nočních prohlídek s barokním stavitelem Františkem Maxmiliánem Kaňkou vás tentokrát bude provázet kamenický mistr z románské stavební huti,“ prozradil Václav Prchal z Městského kulturního střediska Třebíč s tím, že prohlídky mají podtitul s názvem Jak se staví bazilika.

Dozvíte se, jak kostel vznikal a jací řemeslníci ze stavební huti se na jeho stavbě podíleli. Na závěr bude v prostoru za bazilikou připraveno šermířské vystoupení s názvem Rány dávají. Svůj um předvede skupina historického šermu Žehart.
Večerní prohlídky připravilo Městské kulturní středisko Třebíč. První prohlídka proběhne v sobotu 6. července v 21.00 hodin. Další je nachystaná na 20. července ve stejný čas.

Kapacita prohlídek je omezená. Je nutné se předem telefonicky objednat na čísle: 568 610 022 nebo 777 746 982.