Zlínské filmové léto je tady! Užijte si promítání pod širým nebem

ZLÍN – Na základě pozitivních ohlasů z předchozích ročníků se město rozhodlo uspořádat Zlínské filmové léto i potřetí. Milovníci letního kina se tak mohou těšit na celkem dvanáct promítacích prázdninových večerů ve čtyřech lokalitách. „Park Komenského, fotbalové hřiště v Příluku, fotbalové hřiště v Malenovicích a centrální park na Jižních Svazích – to jsou čtyři místa, kde na filmové fanoušky budou čekat jak české tak i zahraniční filmy. Na první projekci se můžete těšit v úterý 9. července v parku Komenského,“ sdělila vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací Eva Manišová.

Rozmanitá nabídka žánrů se snaží vyjít vstříc nejširší skupině diváků. Jako první se bude promítat sci-fi film Spider Man: Paralelní světy. Na své si přijdou i rodiny s dětmi, pro které je připraven Louskáček a čtyři říše, Úžasňákovi 2 nebo Mary Poppins se vrací. Kompletní program naleznete na stránkách Zlínského filmového léta.

V červenci začne promítání o půl desáté večer, v srpnu pak o půl hodiny dřív. „Jsme si vědomi, že promítání se protáhne i po desáté hodině a ačkoliv máme schválenou výjimku pro prodloužení nočního klidu, chtěli bychom tímto zdvořile požádat obyvatele města, kteří bydlí nejblíže projekcím a které by mohlo filmové představení rušit, o shovívavost a toleranci. Věříme, že si i oni z nabízené nabídky vyberou.  Obyvatele, kteří bydlí v blízkosti parku, jsme o promítání informovali prostřednictvím dopisů,“ doplnila Manišová.