Jak dopadne cizinec, co usedl za volant opilý?

TRUTNOVSKO – Strážníci byli v šoku! Kolik naměřili muži cizí národnosti? Mladík se proháněl městem v Mercedesu a svým jednáním ohrožoval okolí. Soudce už má připravený trest. Jaký bude?

Na ulici Krkonošská v Trutnově zastavili policisté pětadvacetiletého muže, který řídil Mercedes. Rozhodli se u něho provést kontrolu dokladů. Řidič ale nepředložil všechny papíry, které jsou nutné k řízení vozidla. Následně ho muži zákona vyzvali k dechové zkoušce na alkohol. Ta dopadla pozitivně, muž měl v sobě necelé dvě promile. „Na základě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky policisté se souhlasem státního zástupce muže zadrželi a skončil v policejní cele,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Soudce už má ve věci jasno. Cizince vyhostí z České republiky na dobu tří let. Policie varuje, že alkohol za volantem zvyšuje nejen agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale způsobuje především tunelové vidění. Pozor je třeba dávat i na tzv. zbytkový alkohol. Ten je charakteristický tím, že řidič je v útlumu, má opožděné reakce a snadno může něco přehlédnout.