Brutální napadení muže ve Vrchlického sadech

PRAHA – Nedaleko Hlavního nádraží v Praze se nachází park, nechvalně známý jako Sherwood. Bezpečný není ani v pravé poledne, natož v noci.

Právě v poledne se zde odehrál brutální útok na bezdomovce. Mladý muž jej kopal i do hlavy a nebýt rychlého zásahu hlídky strážníků, možná by útok skončil smrtí. „Kolem poledne konali strážníci okrskáři běžnou hlídkovou činnost ve Vrchlického sadech. Jejich pozornosti neunikl konflikt. Jeden muž napadl druhého a poté, co ho srazil na zem, ještě velmi brutálně dupl na jeho hlavu,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Pěší hlídka okamžitě zasáhla, a agresora zneškodnila. Zanedlouho přijela i autohlídka vybavená záchranářským batohem. Útočník byl zadržen a poškozenému poskytli záchranáři neodkladnou první pomoc. „Napadený byl v bezvědomí, navíc krvácel z ucha. Pětadvacetiletý útočník byl následně podroben orientační dechové zkoušce na alkohol, která prokázala více jak dvě promile,“ doplnila mluvčí. Zraněný muž byl následně převezen záchranáři do nemocnice, a útočníka si převzala Policie ČR k dalšímu opatření.