Co s bezdomovci kteří kradou opakovaně? Je vězení trest???

KUTNÁ HORA – Bez zaplacení si dvaašedesátiletý muž odnesl lahev vína z jednoho z kutnohorských supermarketů. Ostraha ho sice zadržela a přivolala policii, ale to je také asi veškerá komplikace, která muže potkala. Kutnohorští policisté mu sice sdělili podezření z přečinu krádeže a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, ale to pro něj evidentně není trest. Je totiž bezdomovec. 

Zde musel láhev vrátit, zkusí to tedy za rohem znova, nemá co ztratit. Dvaašedesátiletý muž odcizil jeden a půl litrovou plastovou láhev s vínem. Alkohol vzal z regálu a bez zaplacení pronesl z prodejny. Následně byl zadržen ostrahou, která přivolala policejní hlídku.

“Podezřelý muž, se podobných krádeží dopouští opakovaně a v posledních letech byl již za takový čin opakovaně pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody se zařazením do věznice s ostrahou,” informuje tisková mluvčí Vendulka Marečková. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.