Sražený chodec zemřel v příkopu u silnice na Žďársku

ŽĎÁRSKO – Na silnici mezi obcemi Bohdalov a Chroustov na Žďársku přišel brzy ráno v neděli 11. srpna o život chodec. Srazilo ho auto a řidič, který byl pod vlivem alkoholu, sraženému muži nepomohl a z místa ujel! Jakmile někdo mrtvého muže v příkopu u silnice našel, rozjelo se rozsáhlé policejní pátrání. Hned odpoledne bylo s největší pravděpodobností jasné, jaké auto chodce srazilo a kdo za jeho smrt může.

Osobní auto značky Nissan Primera policisté zajistili pro potřeby jeho důkladného ohledání. „Kolem desáté hodiny dopoledne policisté zadrželi v místě bydliště třiadvacetiletého muže, který je důvodně podezřelý, že vozidlo řídil. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – 0,60 promile alkoholu v dechu,“ sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že u muže bylo zajištěno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

Třiadvacetiletý šofér skončil v policejní cele a budou následovat další úkony v trestním řízení. „Další podrobnější informace k tomuto případu nebudeme v současné době sdělovat. Případ si převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Žďár nad Sázavou, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ doplnila Čírtková.