Sečteno a podtrženo! Plzeňský kraj navštěvuje stále více cizinců

PLZEŇSKÝ KRAJ – Fakt, že náš kraj má svoji atraktivitu a může toho hodně nabídnout dokazuje i stále větší zájem zahraničních turistů, kteří k nám přijíždí z všemožných koutů světa.

Svým dílem se o to zasluhuje i Plzeň, kde navzdory četnosti rozsáhlých rekonstrukcí a oprav si na návštěvnost nemohou stěžovat věhlasné okruhy Plzeňského Prazdroje, které ročně navštíví turisté z několika desítek zemí. Kromě památek jsou oblíbeny i zoologická zahrada a Techmania Science Centrum.

Plzeňský kraj v prvním pololetí letošního roku navštívilo přes 151 tisíc zahraničních turistů, tedy o 8,4 % více, než vloni. „Nejvíce z nich bylo z Německa. Zavítalo jich sem téměř 74 tisíc, což je o 13,2 % více ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Ze zahraničí k nám směřovali dále také ve větším počtu hosté z Číny, Slovenska, Polska nebo Rakouska,“ informuje Lenka Hamouzová z krajská správy ČSÚ v Plzni.

Nejvíce přibylo hostů z Itálie, Ruska, Slovenska či ostatních asijských zemí. Naopak ve srovnání s prvním pololetím minulého roku kraj navštívilo méně hostů ze Spojených států amerických. Nejdelší doba pobytu v případě zahraničních turistů byla mapována u hostů z Nizozemska a Francie.