Muž se ozbrojil a vzdoroval policii

HRADECKO – Obyvatelé sídliště zažili šok! Hasiči evakuovali lidi do autobusu a na místě muselo zasahovat třicet strážníků. Události se musel také účastnit policejní vyjednavač. Co se stalo v jednom z bytů? Podívejte se na podrobnosti.

Policisté vyrazili k jednomu z bytů na Moravském Předměstí v Hradci Králové na základě telefonátu ohledně fyzického napadení. S muži zákona ale pachatel nechtěl komunikovat. Zabarikádoval se v bytě a vyšlo najevo, že má u sebe střelnou zbraň. Na místo byla okamžitě přivolána zásahová jednotka s vyjednavačem. Došlo i k evakuaci sousedů, aby byla zajištěna jejich bezpečnost. „Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje přistavil za tímto účelem autobus. Policie rovněž ve spolupráci se strážníky vytyčila bezpečný prostor kolem domu tak, aby se k místu plánovaného zásahu nedostali další lidé, kterým by pak mohlo hrozit nebezpečí,“ uvádí policejní tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Zásahová jednotka nakonec do bytu vtrhla a nebezpečnou osobu zpacifikovala. Kriminálka místo události ohledala a následně zdokumentovala. Naštěstí nedošlo k žádným zraněním. „Veškeré okolnosti této události budou předmětem vyšetřování policistů, které bude zajímat i to, zda muž vlastnil zbrojní průkaz a zda zbraň držel legálně,“ dodává mluvčí.