Pozor na omezení provozu! Na vsetínských sídlištích se bude opravovat

VSETÍN – Obyvatelé dvou vsetínských sídlišť, a to Rokytnice a Sychrova, se v následujících dnech dočkají oprav místních komunikací kolem jejich domovů. Zkvalitnění povrchu silnice si však vybere daň v podobě omezení provozu, které potrvá do přelomu listopadu a prosince. Vedení města vyzývá především řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení. „Jsme si vědomi, že především na Sychrově bude pro řidiče situace s parkováním komplikovaná, ale pokud chceme silnici opravit, jiné řešení není,“ sdělil starosta Jiří Růžička.

Na ulici Okružní dojde k opravě více než tří set metrů dlouhého úseku od vjezdu do sídliště u domu č. p. 420 po dům č. p. 445, tedy v části ulice, kde je komunikace nejvíce poškozena. Součástí prací jsou také úpravy parkovišť a úseku chodníku u parkoviště před domem č. p. 450.

Povrch komunikace bude odfrézován, dojde k lokálním vysprávkám ložné živičné vrstvy, vyměněny budou poškozené obrubníky a uliční vpusti. Na závěr zhotovitelská firma položí nový živičný povrch vozovky. Na parkovacích plochách bude odstraněn stávající povrch a část konstrukčních vrstev a položen nový povrch z betonové mezerovité drenážní dlažby. Zmíněný úsek chodníku projde kompletní rekonstrukcí a dostane nový povrch ze zámkové dlažby. Součástí akce je i oprava plochy pro kontejnery na odpad před domy č. p. 422 a 423. Povrch této plochy bude z betonové zámkové dlažby s bezbariérovou úpravou.

Na ulici Bratří Hlaviců projde opravou téměř osm set padesát metrů komunikace od křižovatky s ulicí Plotky až po točnu v horní části sídliště u domu č. p. 127. Tato část ulice je totiž ve velmi špatném technickém stavu z hlediska množství výtluků a prasklin.

Také zde firma provede odfrézování povrchu, lokální opravy ložné vrstvy, výměnu obrubníků a poškozených uličních vpustí, a na závěr položí nový živičný povrch vozovky. Dojde i na opravu chodníku naproti domu č. p. 144. Plochy parkovišť podél cesty dostanou nový živičný povrch a vodorovné dopravní značení.

Město žádá občany o trpělivost. „V obou sídlištích bude při provádění oprav komunikací nutné, aby řidiči, kteří parkují svá vozidla v opravovaných úsecích, důsledně respektovali přechodné dopravní značení a v daných termínech oprav parkovišť odstavovali svá vozidla mimo tyto úseky. Bez spolupráce s řidiči bude oprava komunikace pro zhotovitelskou firmu velmi problematická,“ vyzval starosta Růžička. Opravu komunikací provede na základě výsledků výběrového řízení společnost Strabag, a to za necelých sedm a půl milionu korun bez DPH.