Větrná bouře poškodila střechu sportovní haly gymnázia v Poličce. Plánovaná rekonstrukce se proto uspíší

PARDUBICKÝ KRAJ – Popadané stromy, omezená vlaková doprava, výpadky elektrického vedení, ale také poškozené střechy. Větrná bouře Mortimer působila škody i na majetku Pardubického kraje. Takovým případem je sportovní hala na gymnáziu v Poličce, kde v odpoledních hodinách, v době probíhající tělesné výchovy, poškodil silný vítr střechu.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se dnes ráno přímo na místě seznámil se situací a přislíbil co nejrychlejší řešení. Hala bude nejprve zabezpečena, následně kraj uspíší plánovanou rekonstrukci, ke které mělo dojít v průběhu příštího roku. „Důležité je především to, že se nikomu nic nestalo. Nyní musíme nejprve zabezpečit střechu jako takovou a utěsnit ji před zítřejším avizovaným deštěm a ochlazením tak, aby nedošlo k poškození haly. Zároveň kontaktujeme pojišťovacího makléře,“ uvedl hejtman a avizoval, že se plánovanou rekonstrukci střechy bude snažit urychlit.

„V rámci zářijového jednání krajské rady jsme vybrali dodavatele na rekonstrukci střech v areálu gymnázia. Součástí projektu je také nahrazení stávající střechy haly plechovou krytinou z hliníkových šablon a falcovanou hliníkovou krytinou. Přestože bylo zahájení rekonstrukce plánováno na jaro příštího roku, budeme chtít uspíšit obnovu střechy alespoň na sportovní hale, protože chceme, aby byla co nejdříve k dispozici. Nyní bude po dohodě prozatím uzavřena,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Ředitel školy Josef Dvořák uvedl, že po zajištění zbytku střechy bude zpřístupněn gymnastický sál a také posilovna. „Na běžný provoz školy havárie nemá vliv. Studenti budou prozatím využívat venkovních sportovišť a mohou také navštěvovat například zimní stadion,“ sdělil ředitel.

Plánovaná krajská investice počítá s rekonstrukcí střešních plášťů na jednotlivých objektech v rámci celého areálu Gymnázia Polička. Součástí rekonstrukce je i provedení kompletní zateplení střechy a výměna střešních oken ve východním křídle hlavní budovy, kde je podkroví využíváno jako kabinety učitelů.

Foto: HZS Pardubický kraj