Cestujete v Třebíči MHD? Využijte novou aplikaci

TŘEBÍČ – Využíváte městskou hromadnou dopravu a zajímá vás, jaké zpoždění má autobus, jestli nemá nějakou výluku nebo kde přesně v daný okamžik je? Pak otestujte zbrusu novou mobilní aplikaci MAD Třebíč. Ta v aktuálním čase sleduje průjezd spojů městských autobusů v Třebíči na mapovém podkladu, s možností filtrování podle čísla linek. Aplikace MAD Třebíč je zdarma ke stažení pro OS Android v e-shopu Google play.

Aplikace využívá Google mapy.

Mobilní aplikace, kterou nechalo zpracovat město, vizualizuje polohu vozidel veřejné dopravy, aktuální odjezdy, zpoždění, výluky a dopravní omezení. „Je uživatelsky velmi příjemná, jako mapový podklad slouží Google mapy, které každý velmi dobře zná, a jsou jednoduše srozumitelné. Pohybující se autobusy jsou barevně rozlišeny podle čísla linky, takže každý, kdo čeká dejme tomu na čtyřku, může v aplikaci hledat hnědou, a kdo čeká na pětku, hledá červenou,“ popsal aplikaci starosta města Pavel Pacal.

U každého spoje si můžete zobrazit fotku autobusu, SPZ i aktuální zpoždění. V mapě jsou zakreslené zastávky s proklikem na výpis nejbližších odjezdů spojů, včetně aktuálního zpoždění. U zastávek jsou uvedeny praktické informace o jejich vybavení například chytrou lavičkou nebo přístřeškem.
„Mapa obsahuje i aktuální dopravní situaci, to znamená výluky veřejné dopravy a různá dopravní omezení v Třebíči. Cestující tak získají kompletní přehled o stavu dopravy ve městě. A díky notifikacím se o všech aktualitách dozví téměř okamžitě,“ doplnil Pacal.

Pro turisty je v aplikaci k dispozici seznam turisticky významných míst ve městě s referencí na nejbližší zastávku a čísla linek, které ji obsluhují. Pomocí QR kódů si může cestující okamžitě zobrazit odjezdy ze zastávky, na které se nachází.