Dnes vrcholí akce Den stromů v Praze. Ještě to stihnete

PRAHA – Den stromů je celosvětová akce, v České republice připadá na 20. října, Praha ho slaví již nyní. Dnes akce vrcholí ve Stromovce.

Až do šestnácté hodiny probíhá dnes akce Den stromů v pražské Stromovce. Konkrétně na Psí louce, v západní části parku. Čeká na vás bohatý program pro děti i dospělé, vědomostní kvízy, zábavná i poučná stanoviště. Během programu bude vysazen také nový strom. Den stromů má za cíl připomenout důležitou úlohou stromů v životě člověka. Dávají mu kyslík, který dýchá, chrání spousty živočichů, dávají stín a zadržují v přírodě tolik potřebnou vodu.

„Mám radost, že nyní sází stromy nejen hlavní město Praha, prostřednictvím svého odboru ochrany životního prostředí, ale také veřejnost, jednotlivé městské části, školy a dokonce i firmy. Stromy nám pomáhají snižovat tepelné ostrovy, také v boji proti suchu a snižují koncentrace oxidu uhličitého, což je klíčové,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček. U příležitosti Mezinárodního dne stromů vyhlásilo hlavní město Praha výtvarnou soutěž Duše stromů. Nejlepší díla budou dnes ve Stromovce také vyhlášena, a do konce října vystavena v prostoru Nové radnice na Mariánském náměstí.