Neúspěšný zloděj se na cizím pozemku alespoň vykálel

TACHOVSKO – Ne příliš šikovně si počínal muž, který ve druhé polovině tohoto července vnikl v Plané na pozemek jednoho domu. Nejdříve vlezl do skleníku, potom do garáže, kde poškodil vrata, kterýma se dovnitř původně do garáže chtěl dostat.

Všechno prohledal, ale nic se mu tam nejspíš nelíbilo, protože nic neukradl, a tak se alespoň vykálel poblíž keře rybízu. Po tomto aktu se pokusil překonat vrata do sklepa, ale jeho snaha byla marná. Nedostal se tam, a tak nakonec mezi keři rybízů přelezl přes plot na sousední zahradu, kde svým pohybem dělal takový hluk, že vzbudil jednoho z obyvatel domu. Ještě před tím, než utekl, se marně snažil vniknout do kryté pergoly.

Svým jednáním tento pachatel způsobil na poškozených věcech škodu za bezmála 700 korun. „Policisté na základě provedeného šetření už zjistili, že se měl uvedeného jednání dopustit devětadvacetiletý muž z Plané. Dnešního dne mu proto sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže ve stádiu pokusu. Policie ve věci vede zkrácené přípravné řízení,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.