Jak pohnout kolejemi na viaduktu? Kamionu v Josefově Dole se to podařilo

JABLONECKO – Kam vede nerespektování dopravních značek, se přesvědčil řidič kamionu s návěsem, který s naloženým kontejnerem vjel pod železniční viadukt, kde se zachytil tak, že pohnul kolejemi na viaduktu.

K nehodě došlo včera dopoledne v Josefově Dole, kde řidič kamionu s návěsem jel ve směru od Smržovky do centra obce. Ke své smůle nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez. V tomto případě se jednalo o výšku 3,8 m. Při průjezdu pod železničním viaduktem zachytil naloženým kontejnerem o spodní část viaduktu, který se posunul. Při kolizi byla poškozena ložiska, úložné prahy a geometrie tratě.

Dle vyjádření řidiče nákladního vozidla k poškození kontejneru nedošlo. „I tak se předběžná výše způsobené škody vyšplhala na částku 300 tisíc korun. Alkohol jsme u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ke zranění osob při nehodě nedošlo,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová. Policisté s řidičem kamionu věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a uložili mu blokovou pokutu.

Na železniční trati ze Smržovky do Josefova Dolu probíhá momentálně naštěstí od začátku září plánovaná výluka, cestující až do poloviny listopadu budou jezdit náhradní autobusovou dopravou, takže provoz na železnici nebyl narušen.

Foto: Policie ČR