Rady našich babiček ožijí v komedii s Ivou Hüttnerovou

LHENICE – Ona se věnuje naplno své manažerské práci, manžel skládá hudbu a stará se o domácnost i o její pohodlí. A světe div se – nefunguje to. V komedii, která vychází ze seriálu Domácí štěstí s Ivou Hüttnerovou, popsal Jiří Just příběh manželského páru „v krizi“.

Jak asi může vypadat manželství marketingové ředitelky a umělce na volné noze? Ona vydělává, on se stará o veškerý chod domácnosti. Když do jejich života vtrhne hospodyně Vilemína Gruntorádová z agentury Domácí@štěstí.hned, začnou se dít věci. Poradí, jak vyčistit skvrny od vína a rzi, jak vypnouti vrásky, jak zvětšit poprsí i zahnat bolesti hlavy. Okamžitě vycítí, že v tomto manželství není něco v pořádku a rozhodne se − proti vůli obou manželů − udělat vítr i v jejich vztahu.

Dozvíte se, že „normální mužský chce, aby jeho žena stále stála za hřích“, a také to, že „politici žádné manželské štěstí nemají“, i že „schopná žena si nikdy nevezme muže méně schopného“ a „dá−li Pánbůh zdraví − tak i hříchy budou“.

Takových a dalších, léty prověřených pravd z jeviště zazní desítky. Komedii plnou mouder a rad našich babiček najdete 26. 10. v kině Lhenice.