První část výtěžku ze sbírky pro lenorské kraj uvolní již nyní. Známe podrobnosti

PRACHATICKO – Je to již téměř měsíc, kdy došlo k tragickému výbuchu bytového domu v Lenoře na Prachaticku. Jihočeský kraj, který ihned po neštěstí nechal vyhlásit veřejnou sbírku na pomoc lidem z tohoto domu, bude rozdělovat první část peněz.

Pět set čtyřicet šest tisíc korun, to je první část výtěžku z veřejné sbírky, kterou vyhlásil Jihočeský kraj v rámci pomoci lidem postiženým výbuchem plynu v domě v Lenoře. Tuto částku si rozdělí majitelé bytů a osoby, které v nich ke dni výbuchu bydleli.

„Jde nám o to, aby majitelé i obyvatelé zničených domácností obdrželi finanční podporu co nejdříve,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská. Sbírka s číslem účtu 370707070/0300 pokračuje až do 31. března 2020. Tedy do data, do kterého byla 5. října letošního roku oficiálně vyhlášena. „Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili a není jim osud svých spoluobčanů lhostejný,“ dodala Stráská.

Další část finančních prostředků z veřejné sbírky bude rozdělována průběžně podle toho, jak velkou sumu se v následující době podaří nashromáždit.

Veškeré informace k této tragické události se dočtete v našich článcích zde, zde, zde a zde.