Zoo Zlín ožije o víkendu Halloweenem. Užijte si strašidelné prohlídky!

ZLÍN – Oslavte halloweenský víkend ve zlínské zoo. Uvítají vás čarodějnice, kostlivci, nápaditě vyzdobený areál a kromě tradičního dlabání dýní se děti mohou těšit na tematické komentované prohlídky, strašidelnou procházku a odměnu za kostým. V sobotu si zoo užijete ještě déle, bude totiž otevřeno až do osmi večer.

Prostor od hlavního vstupu až po pavilon žiraf zpestří duchařská výzdoba. Tým zahradníků už pilně pracuje na originálním aranžmá, ve kterém nesmí chybět čarodějnice, duchové, obrovské pavučiny, netopýři, dýně a další motivy.

Světla a lucerny k Halloweenu neodmyslitelně patří, proto si s sebou určitě vezměte lampion. Pokud zapomenete, u hlavního i sezónního vstupu si od dvou můžete zakoupit celou soupravu, tedy lampion s tematickým motivem, držátko se žárovkou a baterky.

Víkend oslaví i zvířátka

V neděli udělají dýně radost i zvířecím obyvatelům zoo. Do výběhů surikat, hyen, slonů, lvů, medvědů a papoušků nestor kea umístí ošetřovatelé v určitý čas vydlabané nebo plné dýně. O jedinečné zážitky tak rozhodně nebude nouze. Přesný časový rozpis bude teprve upřesněn.

Strašidelná zoo pro menší i větší děti

S malými dětmi se vydejte na speciální komentovanou prohlídku s čarodějnicemi. Ty budou začínat od tropické haly Yucatan v sobotu ve tři, čtvrt na čtyři a o půl čtvrté a v neděli v jednu, ve čtvrt na dvě a o půl druhé. S čarodějnicemi se děti nebudou ani chvilku nudit, navíc mohou ochutnat i jejich čarovný lektvar.

Větší děti se mohou vydat na dvanáct stanovišť, která od restaurace Neapolitáno po pavilon žiraf vyzkouší jejich odvahu. Cestou je provedou světelné směrové šipky. Mapku naleznete v průběhu týdne na webu a facebooku zoo, od soboty ji seženete i na pokladnách v tištěné verzi. Tato prohlídka se nedoporučuje pro menší děti.

Kostým rozhodně nepodceňte

Každý návštěvník, který v sobotu a v neděli přijde do zoo v kostýmu, získá hezký dárek. U hlavního vstupu jej vydá pokladní v zooshopu, u sezónního pak při zakoupení vstupenky. Kostým ovšem nesmíte ošidit jen drobnou rekvizitou, očekává se pořádné halloweenské „maskování“!

Halloweenský víkendový program

Sobota 2. listopadu

12.30 – 15.00 Dlabání dýní  na nádvoří zámku

14.00 – 18.00 Prodej lampionů u hlavního a sezónního vstupu

15.00, 15.15, 15.30 Dětská halloweenská prohlídka s čarodějnicemi

17.30 – 19.30 Strašidelná Zoo Zlín aneb bojí se i dospělí

Neděle 3. listopadu

13.00, 13.15, 13.30 Dětská halloweenská prohlídka s čarodějnicemi