Čtrnáct řidičů pod vlivem! To je bilance prvních listopadových dní na vsetínských silnicích

VSETÍNSKO – Řidiči na Vsetínsku si v prvních třech listopadových dnech s alkoholem hlavu nelámali. Hned čtrnáct z nich usedlo za volant pod vlivem. Nechvalný rekord si v plynulé době připsal osmatřicetiletý muž, kterému po havárii policisté naměřili přes tři promile. O výsledcích silničních kontrol dnes informovala policie.

Osmatřicetiletý muž ze Vsetínska jel v pátek v jedenáct v noci po nadjezdu nad silnicí I/57 směrem k vsetínské místní části Semetín. „Po projetí pravotočivé zatáčky se ale se svým vozidlem BMW na rovném úseku dostal do protisměru a naboural do svodidel,“ sdělil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Policisté u muže, který při nehodě utrpěl lehké zranění, naměřili 3,11 promile. Na vozidle způsobil škodu sto dvacet tisíc korun, na svodidlech dalších dvacet tisíc korun. Za způsobenou havárii pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky ve vězení.

Bohužel není zdaleka jediným, kterého policie přistihla při řízení pod vlivem. Kontroly odhalily celkem čtrnáct hříšníků. „V sedmi případech řidiči nadýchali do jednoho promile a jsou podezřelí z přestupku podle zákona o silničním provozu. V dalších sedmi případech byly hodnoty vyšší. Ve dvou případech hodnota překročila dvě promile a právě u havarovaného řidiče i promile tři,“ dodal Malcharczik.