Zámecká zabijačka v Králově Dvoře nezklame

KRÁLŮV DVŮR – Na tradiční Zámeckou zabíječku se vydejte i s dětmi, rodiči a prarodiči, tak jako za starých časů. Je připravena už na tuto sobotu 9. listopadu od 10:00 až do 17:00 hodin.

Tradičním obrazem české zabíječky je sníh a mráz, pára stoupá z necek, ve kterých leží spařený čuník, z něhož se zvonkem v ruce řezník odstraňuje štětiny. Dalším obrazem je třeba: mistr řeznický nad svým pultem, který láduje masovou směs do střívek, pomocník je špejluje na jitrnice a všude voní maso a koření. Dříve se zabíječky konaly vždycky v mrazech, nebylo ledniček, kde by se sádlo, maso a výrobky z vnitřností daly uskladnit. Bývalo to v těchto dobách zkrátka taková společenská událost, kde se sešla se celá rodina, sousedé i přátelé.

Takové to bývá i na tradiční Zámecké zabíječce, ve Králově Dvoře u Berouna. Program začíná v 10:00 hodin a končí v 18:00 hodin. Po celý den bude možno zakoupit zabijačkové pochoutky – jitrnice a jelítka, prejt, tlačenku, ovar, zabijačkovou polévku prdelačku, zabijačkový guláš, dále něco sladkého – Mia´s cupcakes, trdelníky, sladkosti pro děti, Svijanská piva, ovocné destiláty Zubří, Berounskou medovinu, Svatomartinská vína, kávu od Popays Coffee Point.

Dále se zde můžete těšit na prodej rukodělných výrobků, šperků, nožů Mikov, kovových výrobků od mistrů z ARRIGOS. Z programu, který připravuje DOBA Medová, to nejlepší z přírody, si lze vybrat i hudební vystoupení rockové skupiny „Tak akorát“, vystoupení šermířů ze skupin „Šermířská společnost Duellanti“ a „Nostalgie“ Romana Beneše, nebo vystoupení taneční skupiny historických tanců Althea. Připraveny budou také projížďky na koních z „Farmy u dvou pštrosů“, pro děti bude připraven skákací hrad od berounské realitní kanceláře ERA ONE a mnoho dalšího.