Šest krádeží během měsíce! Třiadvacetiletý mladík z Kroměřížska toho stihnul víc než dost

KROMĚŘÍŽSKO – Ačkoliv je mu teprve dvacet tři let, má už na kontě nejeden vroubek. Jen během října a začátku listopadu se dopustil hned šesti trestných činů. Minulou sobotu ale spadla klec a v předešlých dnech proti němu zahájil komisař trestní stíhání za krádež, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci. „Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až dvouleté vězení,“ dodala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Mladík se pohyboval jak po Kroměřížsku, tak po Zlínsku. Hned dvakrát se vydal k dálničnímu odpočívadlu Kurovice, kde se snažil vloupat do automatu na potraviny. Protože byl poprvé vyrušen, vrátil se na druhý den a odnesl si jídlo a peníze z kasičky.

Jindy zas neváhal okrást ani vlastního kamaráda. Ten si zapůjčil auto od svého známého a spolu s  mladíkem se vydali na projížďku. „Když na benzínové čerpací stanici kamarád vysedl z vozidla a odešel do prodejny, přesedl si na místo řidiče a odjel. Automobil vypátrali tři dny poté policisté z Hulína,“ popsala Kyšnerová.

Podobný kousek předvedl i ve Zlíně. Tentokrát si automobil půjčil od jiného kamaráda, ale už se s ním nevrátil. Jindy se mu zas hodilo jízdní kolo, které majitel ponechal před domem v Hulíně bez dozoru.

Poslední skutek spáchal minulou sobotu v Otrokovicích, kde se vloupal do trafiky a ukradl tabákové výrobky. „Ještě ten den jsme pachatele zadrželi. Svým jednáním způsobil škodu za bezmála šedesát tisíc korun,“ uzavřela Kyšnerová.