Co předcházelo zadržení vraha mladé ženy z České Lípy?

ČESKOLIPSKO – Policie zveřejnila další informace k vraždě 28leté ženy z České Lípy, kterou ubodal její bývalý partner minulé úterý ráno v jejím bytě. Šlo o první letošní vraždu na Českolipsku. O případu jsme vás informovali ZDE.

Vzhledem k tomu, že vyšetřovatel již vyslechl v tomto případu další svědky, mohou policisté nyní uvolnit informace týkající se zadržení 25letého muže, obviněného z tohoto zvlášť závažného zločinu. Obviněnému hrozí odnětí svobody od deseti do osmnácti let.

Obviněný v úterý ráno po svém činu z bytu zavražděné ženy odešel a před 11. hodinou dopoledne vyšplhal na vrchol třicetimetrového stožáru bývalého televizního vysílače na kopci Špičák v České Lípě. „V té době jsme získali informaci o tom, že chce údajně spáchat sebevraždu, protože zavraždil svou bývalou partnerku. Ihned jsme pod kopec Špičák vyjeli,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Když policisté na místo dorazili, odmítal komunikovat s hlídkami a ke spolupráci ho přiměli až policejní vyjednavači. Ti na místě odvedli profesionální práci a po zhruba třiceti minutách ho přesvědčili k tomu, aby za pomoci lezecké skupiny hasičů s využitím výsuvné plošiny bezpečně stožár opustil. „Následně jsme ho zadrželi. Mezitím jsme zjistili jméno a adresu bydliště 28leté ženy, kterou jsme v jejím bytě nalezli bohužel bez známek života,“ dodala mluvčí Baláková.

Foto: Regionální vydavatelství a smidlib.cz