Muž knokautoval dveře metra. Hrozí mu za to až rok vězení. Poznáváte ho?

PRAHA – Ve stanici Háje nedoběhl muž metro, a tak ztrestal dveře soupravy. Nepomohlo mu to, a musel počkat na další. Poznáváte násilníka na záběru kamery?

„Policisté z Jižního Města hledají muže, který v úterý 29. října večer ve stanici metra Háje rozbil u vagónu soupravy metra skleněnou výplň dveří a elektronické tlačítko na jejich ovládání, čímž způsobil škodu ve výši třicet tisíc korun,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Na záběrech kamer je patrné, jak muž nestihne odjíždějící spoj, a ze vzteku do dveří udeří rukou. Rozbil je, ale souprava přesto opustila nástupiště. Rovněž je zřetelné, že si neznámý muž způsobil bolestivé zranění ruky, což by se dalo považovat za první trest.

Muž pak ve stanici počkal na další soupravu, do které v klidu nastoupil a odjel. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. Pokud podezřelého muže na záznamu poznáváte nebo máte informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158.